Sidste nyt

Plan for marina- og boligområde klar til sommer
(20 Mar 2015)

 

Til sommer skal der være et forslag til at samle Kolding Lystbådehavn syd for fjorden, så alle lystbåde kan samles i én havn. Kolding Lystbådehavn og Kolding Kommune deltager begge i arbejdet. Der skal bygges boliger i området, som kan være med til at finansiere projektet i samarbejde med Kolding Lystbådehavn.
 
Det er nødvendigt at udbygge den sydlige lystbådehavn, idet den nordlige lystbådehavn Marina Nords 500 bådpladser skal flytte. Erhvervshavnen har behov for udvidelse, og Marina Nords lejeaftale med Kolding Havn udløber.
  
”Vi ser for os et område, der er attraktivt og rekreativt for byens borgere og sejlerne. Det er yderst positivt, at vi arbejder sammen om at udvikle lystbådehavnen og dermed sejlsporten. Og vi får mulighed for at inddrage medlemmerne i processen, så alle gode løsninger kommer frem”, fortæller Finn Mortensen, formand Kolding Lystbådehavn.
 
Projektet bliver et fyrtårn i Koldings byudvikling de kommende år. I tilknytning til den ny marina skal der bygges attraktive boliger og bydes på en markant arkitektur omkring marinaen. Da boligerne bliver attraktive, er de også en afgørende forudsætning for økonomien. Der skal findes en balance, hvor der både skabes gode forhold og plads til sejlerne samt indbydende boliger ved vandet.
 
”Vi har et fælles ejerskab til projektet. Det betyder, at vi skal opnå de forskellige tilladelser, afklare tekniske problemer samt udarbejde en forretningsmodel, som kan sikre økonomisk grundlag for marinaen”, siger Thomas Boe, By- og udviklingsdirektør i Kolding Kommune.
 
Kontakt:
Finn Mortensen, formand Kolding Lystbådehavn, tlf. 29 33 60 44.
Jørn Pedersen, borgmester Kolding Kommune, tlf. 51 48 27 38.
 
Powered by CuteNews
Flere nyheder?

Se listen med alle nyheder ved at klikke her...

Eller tilmeld dig vores nyhedsbrev via feltet i bunden af siden!

Havnekontorets åbningstider

Mandag-fredag:
Torsdag endvidere (1/4-31/10):
Weekend/helligdage:
Mellem jul og nytår:

Herudover kan der være enkelte lukkedage i løbet af
året, og de vil blive annonceret under Sidste nyt
.

 

Kl. 9:00 til 10:30
Kl. 15:00 til 17:00
Lukket
Lukket

Ønsker du at tilmelde dig vores nyhedsbrev?


Kolding Lystbådehavn

Skamlingvejen 5
6000 Kolding
Tlf. +45 7553 2722